Přihlásit / Registrovat

Připravujte moře čaje s čajovými moři

29.01.2014
Málokdo si při prvním setkání s čajovými moři ihned dokáže představit, jak se s těmito nástroji vlastně zachází. Nakonec však každý zjistí, že snaha a úsilí vynaložené na přípravu čaje stylem Gongfu vyústí v naprosto fascinující chuť a vůni, o které je nejlepší se podělit.

Čajová moře se skládají ze dvou částí: hladiny, která se polévá jednotlivými nálevy, a dna, kam se zachycuje protečená tekutina. Než se začne s podáváním čaje, je potřeba přelít konev i šálky horkou vodou. Nálevů je hned několik - prvním se proplachují jak čajové lístky, tak šálky, které se zároveň nahřejí a získají příjemné aroma. Druhý, třetí, případně čtvrtý nálev je již možno slastně vychutnávat.

Vybírat je možné nejen mezi orientálními vzory, jimiž jsou čajová moře ozdobena, ale také mezi materiály. K výrobě se používá dřevo, kámen a bambus. Poslední zmíněný vyniká vysokou odolnosti a lehkosti.

Gongfu připravujte vždy jen s kvalitními čaji oolong nebo pu erh, jen tak máte záruku, že výsledný nápoj bude mít tu správnou chuť.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.